Disznótor a Táborhegyi Népházban január 21-én, szombaton, 7.00 órától. Aki részt kíván venni a munkában, az kötényt, és éles kést hozzon magával! Ősi szokás szerint disznóölés résztvevői reggel pálinkával kezdik a napot, majd a hízott disznó leeresztett vérét pirított hagymán megsütik, és friss kenyérre kenve elfogyasztják. Utána kezdődik a pörzsölés, majd a további munkák. Az ebéd toros káposzta. A délután a hurka-kolbász töltésével telik. Este hatig, a vacsora kezdetéig elkészül minden.
Vacsora aznap 18.00 órától: Hat órakor jellegzetes disznótoros vacsora lesz. Orjalevessel kezdjük, majd ahogy kisül, jön a sült hurka (véres és májas), sült kolbász, hagymás burgonyával, vidám hangulatban. Részvételüket kérjük aznap délig jelezzék vissza a helyszínen, vagy az egyesulet@ohegy.hu küldött levelükben, hogy a szükséges mennyiséget k tudjuk sütni.
Részvételi jegyek kaphatók január 12-től a Táborhegyi Népházban, valamint az Erdőalja úti és a Domoszló útjai ABC áruházakban. A délelőtti program ára finomságokkal, toroskáposzta ebéddel 1500.- Ft. A vacsora ára szintén 1500 Ft. A gyerekek 10 éves korig mindkét alkalommal 700.-Ft áron vehetnek részt. A résztvevők - ha marad - hurkát, kolbászt vihetnek önköltségi áron.
Megosztás: 
Share page with AddThis