Vacsora a Házért, a Táborhegyi Népházért. Hegyiek építették, hegyiek használják, hegyiek gondozzák. Leginkább önerőből, olykor önkormányzati támogatással. Mindig rendbe hozunk valamit, csatornát, mosdót, konyhát, ablakokat, bejárati előtetőt, a kertet, kerítést, most azonban hirtelen sok lett, „alámerültünk”.
Legfontosabb a kazán cseréje, mert nincs fűtés. A barátaink segítségével a kazánt megkaptuk, felszereltettük, de ki kellene fizetni.
Aztán gyakran mondják érkező vendégek, hogy „Milyen jól néz ki belülről ez az építési felvonulási építmény” Hát igen. Homlokzata helyenként festetlen, a vakolat foltos, több helyen felázott. Hőszigetelésre és ablakcserére annak magas költsége miatt nem gondolunk. Pályázathoz pedig nincs meg az önrész. Ezért egy a vakolatjavításában és festésében állapodtunk meg.
A Vezetőség úgy határozott, hogy mindehhez szimpatizánsok támogatását kéri. Az ügy mellé állt Szécsi Tóni, aki „Kőlevest” készít bográcsban. Tóni hozza a „Követ” vagyis a tudást, a tapasztalatot, hisz nem véletlen, hogy a „Óhegy legjobb szakácsa” címet háromszor is elnyerte. A Vezetőség tagjai hoznak minden mást, ami még kell ahhoz, hogy finom íze legyen annak a Kőnek. Vagyis a húst, a zöldséget, a fűszert, és mindent, ami belevaló. A vacsoravendégektől pedig az otthon készült kevéske sütit reméljük, de nem elvárjuk, csak ha jókedve, ideje engedi.
Vacsora után dalaival mindannyiunkat megajándékoz Bódy Magdi a sztárénekes. Izgalmas lesz. (Mező Andris a legkorszerűbb akusztikai felszerelését hozza magával.)
Így a vacsora teljes bevétele a felújításra megy. A vacsorajegy ára 3.000 Ft, de ennél sokkal többet is szívesen fogadunk. Jegyek elővételben kaphatók október 14-ig. Igénylés a 70-325 3416 és a 404 5380 telefonszámokon.
Egyesület Vezetősége
 
Kérünk tehát mindenkit, akinek fontos a hely, és értékeli a benne folyó tevékenységet, hogy vegyen részt az igéretes vacsorán, vagy támogassa ügyünket adományával. Számlaszámunk: Óbuda-Hegyvidékiek Egyesülete 11703006-20032630-00000000. Kérjük az utalásra írja rá: „Adomány a Házra” A támogatás összegét igazoljuk, így az, az adóalapból levonható.

 

Megosztás: 
Share page with AddThis