Az Óbuda-Hegyvidékiek Egyesületének hagyományőrző, kulturális rendezvénye: „Óbudai Piknik” keretében. 
Szeptember 30-án, szombaton.
8:15 - Találkozó a Táborhegyi Népház előtt (1033 Bp. Toronya u. 33.)
8:30 - Indulás autóbusszal Pilisborosjenői szőlődombra, ahol egy jó kis reggeli vár bennünket, majd együtt szüretelünk a csúcshegyi barátainkkal a Menedék a Csúcshegy Barátainak Egyesülettel. Szülők megtanítják a gyermeket a nyesőolló használatára, aztán lenyessük az érett fürtöket és ládákba gyűjtjük.
12:30 - Visszaérkezünk a Táborhegyi Népházba, ahol az Alerton Klub hegyi asszonyai dalaikkal fogadják a fáradt szüretelőket, és bíztatnak a munkára. Aztán kezdődik is a munka. A préselés, a törköly összegyűjtése, kezelése, a must ballonokba gyűjtése. A friss mustból mindenki vihet családjához kóstolóba.
13:00 „Musttól a Borig” szakmai fórum a kertben. Aki nem fér hozzá a szőlőpréshez, az részt vehet a borkészítés részleteit ismertető beszélgetésen Viniczai Sándor hegyi borszakértő vezetésével.           
13.30 - Pincepörkölt. Szakács: az Óhegy Napok-2017 szakácsversenyének győztese. Majd vendégeink kínálgathatják piknikre hozott házi sütijeit.
15.00 - A szőlőművelők által emelt Szt. Donát kápolna megtekintése Kádár József vezetésével.16:00 órától a Krúdy Kör vidám irodalmi idézetei a szüretekről és az Alerton Klub szüreti táncai után mulatság elfáradásig.
A szüreti hangulatot idézi fel és fokozza délután folyamán a Békás Zenekar, Juhász Dénes vezetésével.
A részvétel ingyenes. Szeretettel várunk e napon is Óbudáról mindenkit, hegyi családokat és lakosokat korhatár nélkül az:
ÓHEGY Egyesület VezetőségeÓbuda-Békásmegyer Önkormányzata
 

Megosztás: 
Share page with AddThis