Mikó Lajos könyvének bemutatója lesz május 24-én, csütörtökön 18.00 órakor a Táborhegyi Népházban, 
„A Párizsi Békeszerződést 1973-ban aláírták-írja a könyv szerzője -, amelynek értelmében tűzszünetet kötött Észak- és Dél-Vietnam. Ezzel egy időben egy nemzetközi kivizsgáló és békefenntartó diplomáciai testületet hoztak létre, amelynek Magyarország, Lengyelország, Kanada és Indonézia voltak tagjai. Én a magyar delegációnak voltam tagja de 1974 április 27-én elhagytam Dél-Vietnamot. Ausztráliába távoztam, ahol politikai menedékjogot kaptam. 1974 decemberében, távollétemben halálra ítélt a Budapesti Katonai Bíróság és teljes vagyonelkobzással sújtott, valamint megfosztott a magyar állampolgárságtól. 1991. május 31. napján amnesztiát kaptam, és a Budapesti Katonai Bíróság a halálbüntetés végrehajtását eltörölte és a büntetlen előéletem visszaállította.
A könyv arról szól, hogy mi történt velem 1974 és 1991 között. Közben szeretném bemutatni Ausztráliát azoknak, akiket érdekel ez a minden tekintetben különleges ország. Örök hálával tartozom Ausztráliának, amiért új hazát adott a saját hazájából kitagadott hontalannak, és vigyázott rám, amikor erre nagy szükségem volt.
Szeretettel várok mindenkit, akit érdekel egy ilyen különleges esemény, vagy ausztráliai élményeimre és az Ausztrál életmódra kíváncsi."
 
Megosztás: 
Share page with AddThis