Kerti bográcsozás május 12-én, vasárnap 8:30 órától a Táborhegyi Népházban.
Fakanálvezető: Varga Béla, az „Óhegy legjobb szakácsa-2008” verseny díjazottja.
Az alapanyag a kicsontozott sertéscsülök és a marhapacal. Ezekből készül a csülök pörkölt, a pacal pörkölt, és csülkös pacalpörkölt. A köretek változóak, főtt krumpli, sült krumpli és házi sütésű kenyér.
A cél, hogy a szakácsok megismerjék a ritkán főzött, a „rendhagyó” pörköltek készítésmódját, továbbá hogy délben a vasárnapi ebéd vendégei a pörköltek változataiból kedvük szerint válogathassanak.
Az alapanyagokat és az alapfűszereket a fakanálvezető szerzi be. A bográcsozók egyéni ízlés szerinti fűszereket hozhatnak magukkal. Így megtapasztalhatják, hogy ugyanazon alapanyagokból mennyire különböző ízek hozhatók létre. 
Szakácsoknak a bográcsozásra május 9-ig, szerdáig kell jelentkezni Varga Bélánál (70-315 9698), a fakanálvezetőnél, a részletek egyeztetése céljából.
Változatlanul minden bográcsozni vágyóra számítunk. Arra is, aki már tapasztalt szakács, és arra is, aki most kezd, hiszen átveheti társától a tapasztalatokat, beletanulhat ebbe az igen hasznos és kellemes munkába.
Kiváló időt kértünk vasárnapra. Ha mégse kapjuk meg, akkor sátor alatt készítjük az ebédet.
Megosztás: 
Share page with AddThis