Május 13-án, vasárnap 8:30 órakor negyedszer jövünk össze a Táborhegyi Népház udvarán, fortyogó bográcsok mellett. Ezúttal csak az alapanyag azonos, a marhalábszár, mert gulyáslevest is marhapörköltet is készítünk. Fakanálvezető Varga Béla lesz, aki az „Óhegy legjobb szakácsa-2008” verseny díjazottja.
Varga Béla a kezdés előtt egyezteti, melyik szakács melyik főzetet készíti, majd elmondja szempontjait, tanácsait, és miután mindenki belekezd a főzésbe ügyel a minőségre. Az előirányzott főzet tehát egy alapból két étel: gulyásleves csipetkével és marhapörkölt körettel. Az alapanyagokat és az alapfűszereket mi szerezzük be. A bográcsozók egyéni ízlés szerinti fűszereket hozhatnak magukkal. Az elkészült főzeteket ez alkalommal is a „vasárnapi ebéd” vendégeinek kínáljuk fel, akik ezúttal válogathatnak.
A bográcsozásra május 9-ig, szerdáig kell jelentkezni Varga Bélánál a (70-315 9698). Változatlanul minden bográcsozni vágyóra számítunk. Arra is, aki már tapasztalt szakács, és arra is, aki most kezd, hiszen átveheti társától a tapasztalatokat, beletanulhat ebbe az igen hasznos és kellemes munkába.
A szakácsoktól, ebédelő vendégeiktől, és a vasárnapi ebéd vendégeitől 1.000.- Ft jegyárat kérünk, ami az alapanyagok költségfedezetéül szolgál.
Megosztás: 
Share page with AddThis