Hagyományőrzés, tapasztalatcsere bográcsok mellett immáron harmadszor, április 22-én, vasárnap 8:30-tól a Táborhegyi Népházban. Fakanálvezető: Szécsi Antal, az „Óhegy legjobb szakácsa” cím és serleg birtokosa. Javaslata egy eredeti "belényesi gulyás" elkészítése. "Marhalábszárral egy hagyományos pörköltet készítünk. Már majdnem puha, amikor hozzáadunk ugyanannyi zöldbabot, majd csomborral, tárkonnyal, fokhagymával ízesítjük. Kellő időben feleannyi, kockázott krumplit teszünk hozzá. Készre főzzük, majd tejföllel tájaljuk."
Bográcsozók jelentkezését április 18-ig, szerdáig várjuk Etelközi Péternél a 70-314 2274 telefonszámon, hogy a szükséges kellékeket és az alapanyagok mennyiségét időben meg lehessen becsülni. Az alapanyagokat (marhalábszár, zöldbab, krumpli, tejföl, fokhagyma) mi szerezzük be, a fakanálvezető felügyelete mellett, és mindenki abból főz. A fűszereket (csombor, tárkony, só és más fűszerek) minden szakács maga hozza. Így szakácsok megtapasztalhatják, hogy ugyanazon alapanyagokból, de különböző módszerekkel, mennyire különböző ízek hozhatók létre.
A jelentkező szakácsoktól, ebédelő vendégeiktől, és a vasárnapi ebéd vendégeitől 1.000.- Ft jegyárat kérünk, ami az alapanyagok költségfedezetéül szolgál.

 

Megosztás: 
Share page with AddThis